Защитниците на „Бедечка“: Ако Общината запази парка, ще го почистим и облагородим като подарък към Стара Загора

Защитниците на „Бедечка“: Ако Общината запази парка, ще го почистим и облагородим като подарък към Стара Загора

Защитниците на старозагорския парк „Бедечка“ се ангажират да почистят мястото като подарък към града и да започнат доброволна акция по облагородяването на парка. Ако Община Стара Загора запази парка, първата ни работа ще е да направим доброволчески акции за почистването и облагородяването му, заявяват защитниците и напомнят, че така градът ще получи чист парк безплатно.

Зелената площ се простира на 400 декара, има над 3 хиляди картотекирани дървета с паркови алеи и е готов лесопарк. на 18-ти юни има местен референдум, на който старозагорци трябва да кажат дали паркът да се запази и почисти, или на негово място да се направи квартал. Защитниците на Бедечка призоваха да се гласува с „ДА“ за парк „Бедечка“.

Преди дни кметът на града Живко Тодоров допусна, че инфраструктурата на новия квартал може да достигне и до 30 милиона. Така се оказва, че заличаването на парка ще излезе солено на града. Разходи може да има и при запазване на парка – за отчуждаване или замени на реституирани имоти.

Така старозагорци ще трябва да решат в какво да се инвестира – в запазване на съществуващия парк за стотици хиляди жители на общината, или в изграждане на инфраструктура за една група инвеститори.

Източник: stzagora.net